Nieuws

Prins Frank I 02-01-2016

Neet verwach... waal gehaop!
Weer höbbe dit jaor weer eine prins!

Prins Frank I!

Frank, Noortje, Tess, Graadje, en verdere Femilie... van herte proficiat, en geneet dr van!!!

Sus Scrofa
Nieuwe bestuurssamenstelling 04-12-2014

Helaas hebben Sandra en Amy onlangs afscheid genomen van ons bestuur. Tijdens het afgelopen CCC zijn de dames bedankt voor hun inspanningen in de afgelopen jaren.
Dit betekent gelukkig niet dat we er nu stuurloos bij staan. De verkes die de kar verder gaan trekken zijn:

Nico Geerlings, voorzitter en algemeen aanspreekpunt, alias het "opperverke".
Koen Hausmans, vice-voorzitter aanspreekpunt voor externen en PR, alias het "promotieverke".
Johan Geerlings, secretaris en interne communicatie, alias het "sjriefverke".
Tim Severins, penningmeester en sponsoring, alias het "spaarverke".
Martijn Penders, muzikaal leider en aanspreekpunt bij optredens, alias het "meziekverke".

Ons bestuur blijft bereikbaar via ons email-adres info@susscrofa.nl
Ook onze overige adresgegevens blijven gelijk.

Ons eerstvolgende optreden zal zijn op zaterdag 13 december, tijdens het jaarlijkse "toeternietoe" in Leunen!

Björn Roemen
Sociëteit Sus Scrofa zoekt slagwerker 03-10-2014

Sociëteit Sus Scrofa bestaat uit jonge en enthousiaste muzikanten die graag een (carnavals)nummertje spelen. Ter versterking van de slagwerksectie zijn we op zoek naar een kleine tromspeler.
Roffel je er graag op los en drink je graag een biertje, staat roze met zwart je goed en ben je 18 jaar of ouder? Laat dan snel iets van je horen. Kijk voor repetitiedata op de agenda op deze website en/of stuur een email naar info@susscrofa.nl

Björn Roemen
Het negende Echter CCC 03-10-2014

Wij zijn weer druk bezig met de voorbereidingen van het CCC, het “Concours des Couchons Carnavalesque”. Ons eigen treffen van zaate hermeniekes wat we dit jaar alweer voor de negende keer organiseren.
Het belooft weer een gezellige avond te worden die uiteraard weer omlijst zal worden door de muziek van onze eigen DJ Schnitzel! Dit alles gaat gebeuren op vrijdag 21 november vanaf 20.11uur. Mis het niet!

Wil je met je eigen zaate hermenie kans maken op de felbegeerde CCC-wisseltrofee? Schrijf je snel in via info@susscrofa.nl

Nieuwe locatie:
Helaas heeft café Bravoure afgelopen jaar de deuren moeten sluiten waardoor het CCC, alweer, op zoek moest naar een nieuwe locatie.
Gelukkig zijn wij gastvrij ontvangen in:
Buurthuis St. Joris
Cypresstraat 58
6101 JX Echt
http://www.buurthuisstjoris.nl

Björn Roemen
Concertweekend Willingen 30/31-08-2014 07-09-2014

Afgelopen weekend hebben we mogen genieten van een zeer gezellig en muzikaal weekend bij de alphornmesse in Willingen.
Ook hebben wij tijdens dit weekend ons nieuw logo en nieuwe kleding aan het grote publiek getoond.
Dit alles was niet mogelijk zonder de bijdrage van een aantal sponsoren.

Hoofdsponsoren:
-Für Elise
-Fitnesscentrum keep fit
-Van Ool Colors @home
-Autoservice Jan Welters
-Autoschade Beckers

Sponsoren:
-Traiteur Jan Ozek
-Van de Ven vleeswaren BV
-Decorette van Montfort
-Klinkers wonen & slapen
-Bloemenhuis Dingelstad
-Peter van Meel bouwmaterialen BV
-Martin Aerts tabakswaren

Daarnaast hebben we van company-collections uit Nieuwstadt de bekerhoes op onze souzafoon gesponsord gekregen.
Alle sponsoren hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Björn Roemen
Sus Scrofa in voorbereiding voor concertreis naar Willingen 20-08-2014

Terwijl veel mensen de afgelopen weken van een welverdiende vakantie hebben genoten is er bij Sus Scrofa hard gewerkt aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

Allereerst heeft “verke van het jaor 2013/2014” Rob Maassen een opvolger gekozen. Tijdens de jaarlijkse Sus Scrofa Barbecue is niemand minder als Thomas van Kempen verkozen tot “Verke van het jaor” voor het seizoen 2014/2015.

Maar ook op andere punten heeft Sus Scrofa niet stil gezeten. Met grote trots presenteren wij een splinternieuw logo waarmee wij ons vanaf het komend seizoen ons zullen presenteren aan het publiek. Daarnaast wordt onze kledingkast uitgebreid met een nieuw polo-shirt en een nieuw windjack.

Ook op muzikaal gebied zijn we ons aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Een seizoen dat zal starten op 30 en 31 augustus met de Alpenhornmesse in Willingen.
Een groot alpenhoorn-festival op de Ettelsberg in Willingen, waar vele Alpenhoorn-blazers zullen spelen voor duizenden toeschouwers. Ook Sus Scrofa is dit jaar uitgenodigd om hier de toeschouwers te entertainen, wellicht wel vanaf het dak van Siggi’s hütte. Ook zullen wij op zondagmorgen de heilige mis op de Ettelsberg opluisteren.

Een woord van dank gaat uit naar alle personen die deze nieuwe ontwikkelingen mede mogelijk hebben gemaakt. Ook was deze aanstaande reis naar Willingen niet mogelijk zonder de steun van diverse sponsoren en begunstigers.

Björn Roemen
De kop is er af!! 08-12-2013

Nu de drukke start van het nieuwe seizoen achter de rug is kijken wij graag even terug naar de afgelopen periode.

Treffen Ealenjers awd-Gelaen

Als opwarmer voor het nieuwe seizoen waren wij op 26 oktober reeds te gast bij onze collega’s van “de Ealenjers”. Een gezellig treffen waar wij twee jaar geleden nog met de wisselbeker huiswaarts keerden. Dit jaar waren we echter met een zeer select gezelschap aanwezig, en moesten we zelfs gebruik maken van “gast-slagwerkers” van de organiserende Ealenjers. Dit maakte de gezelligheid er echter niet minder om.

LKZH
Op 9 november hebben wij voor de zesde keer deelgenomen aan het LKZH. Voor ons is dit Limburgs kampioenschap uitgegroeid tot een regulier hermeniekes-treffen met net een beetje extra. In onze gala-outfit arriveerden wij in de “Jo Gerrishal” in Roermond waar wij een leuke medley uit ons repertoire ten gehore hebben gebracht.
Dit werd ook dit jaar weer door de jury beloond met een vierde plaats. Wij feliciteren onze collega's van "neuge pils en eine sjoes" uit "Einekoeze" met de winst, en wensen hen veel succes met de organisatie van het LKZH 2014.

Het “Net-neet-prinsebal”
Slechts één dag na het LKZH hebben wij een optreden verzorgd op het jaarlijkse “Net-neet-prinsebal” georganiseerd door de enige Echte(R) net-neet-prinse. Wij feliciteren Danny I met zijn benoeming tot Net-neet-prins 2013/2014.

Het achtste Echter CCC
Op vrijdag 15 november hadden wij ons eigen feestje te vieren. In een gezellig aangeklede zaal Bravoure mochten wij De Laatbleujers uit Echt, Jonge Kloare uit Nieuwstadt , Jonk Vleisj uit Dieteren , Repke Tepke uit Peij-Echt, de Ealenjers uit Oud-Geleen, Opperóm uit Maaseik, Krom dur d’n bocht uit Leunen, De peijer doosjvleagels uit Peij en Zonger drank geine klank uit Maasbracht-Beek welkom heten. Samen met deze 9 top-zaate-hermeniekes hebben wij de zaal flink op zijn kop gezet.
Voeg daar nog de gezellige muziek van DJ “Peter Schnitzel” en de aanwezigheid van de “Net-neet-prinse” en CV de Aester aan toe, dan komen wij tot een goede mix van vastelaovendj, muziek en gezelligheid. Aan het eind van deze avond mocht “krom dur d’n bocht” uit Leunen de felbegeerde CCC-Wisseltrofee mee naar huis nemen.

Aester in concert
Op vrijdag 22 november was het jubileumfeest van CV de Aester in volle gang. Op deze avond vond “Aester in concert” plaats. Een promsconcert met medewerking van diverse Echter verenigingen zoals de koninklijke harmonie St caecilia, het vriendenkoor en de zangers en zangeressen van de Echter revue. Diverse solisten, zoals Henk Steijvers, Ivo van de Bijl en Syb van der Ploeg, maakten het programma compleet. Ook diverse zaate hermeniekes uit de gemeente Echt-Susteren mochten samen de triomfmars ten gehore brengen. Aangezien het merendeel van onze leden actief op de buhne aanwezig was bij de harmonie waren er slechts twee Sus Scrofa leden in het roze tenue aanwezig. Maar met de harmonie-leden erbij waren we met een grote bezetting aanwezig.
Een dag later hebben we met enkele leden geholpen bij de 90’s party. Op zondag hebben we met een kleine delegatie een bezoek gebracht aan het BCL-treffen, wat de afsluiter was voor het 5x11 jarig jubileumweekend van CV de Aester.

De komende periode
Nu de feestmaand december is aangebroken hebben onze leden het druk met andere zaken. Daarom hebben wij helaas enkele activiteiten af moeten zeggen. Maar in januari zijn we weer paraat op vele activiteiten zoals de Echter Aesterparade’s en de prinsenzitting in Maaseik.
Kijk op onze agenda voor een volledig overzicht.

Björn Roemen
Mosselfeest Yerseke 18-08-2013

Afgelopen vrijdag is een delegatie van Sociëteit Sus Scrofa onder leiding van commissie P&P op concertreis geweest naar Yerseke in Zeeland.
Hoofdactiviteit was het verzorgen van een aantal optredens tijdens de mosselfeesten in Yerseke. Dit was een goede reden om een er een volledig weekend op uit te gaan. Vrijdagavond zijn wij gestart met het opzetten van tenten en het genieten van een stevige BBQ.
Natuurlijk zonder het nuttigen van alchoholische versnaperingen, want wij moesten tenslotte een hele dag aan de bak en vroeg uit de veren.

Zaterdagochtend instrueerde commissie P&P na een uitgebreid ontbijt wat de bedoeling was met betrekking tot de muzikale omlijsting van de mosselfeesten. Tijdens een grote braderie, kermis en andere openlucht activiteiten, hebben wij een variërende set aan muziek neergezet. Op dit druk bezochte evenementen (+/- 30.000 bezoekers) kunnen de sfeervolle klanken van een zaate hermenie (dweilorkest) niet ontbreken.

Tijdens een eerste set werd al snel duidelijk dat de vorm van onze muzikanten nog ver te zoeken was. De zomervakantie had zijn werk goed gedaan.
Na het nuttigen van een aantal drankjes en de goede sfeer werd Yerseke vervolgens volledig op zijn kop gezet.
Wij speelden op de braderie, op de kade en na afloop van een taptoe.
Tussendoor kregen wij een lunch aangeboden en hebben wij zelf uitgebreid kunnen genieten van alle activiteiten rondom de mosselfeesten. Na een vuurwerkshow besloten wij terug te keren naar de camping om daar nog tot in de late uurtjes na te kletsen. Zondag was het weekend helaas alweer voorbij. Na het opruimen van de spullen zijn wij teruggekeerd naar Echt om nog een afzakkertje te nemen bij café Bravoure.

We hebben een ontzettend leuk weekend gehad. De mosselfeesten waren super georganiseerd en aan eten en drank was geen gebrek! Het was fantastisch om voor zo'n groot publiek te mogen spelen en een beetje limburgse folklore te mengen met Hollandse traditie. Kortom, een mooi evenemnt om het seizoen extra vroeg mee te beginnen!

Commissie P&P bedankt voor het organiseren en Yerseke bedankt voor dit gezellige weekend!

Privacy verklaring